♠ K94

 ♥ K53

 ♦ KQ52

 ♣ A43

   
W    E
   

 ♠ A

 ♥ Q2

 ♦ AJT9874

 ♣ Q72

 

LICITACIJA:

 N
       1 
 1 BA  p   3   p
 4   p  6   
       
       
       
       

ATAKA: ♠ Q

West, ki je odprl 1 , napade ♠ Q.

 

 

 

{slider=NAMIG |closed}

Vse točke so pri W. Skombiniramo lahko tri možnosti.

{slider=REŠITEV}

Potem ko vzamemo pik v roki, odigramo takoj srce proti mizi. V kolikor West vzame, smo igro že naredili (na visoko srce in pik bomo lahko odmetali dva križa iz roke).

Na žalost nasprotniki po navadi niso tako radodarno razpoloženi. Lahko pa sedaj odmečemo drugega srca (Q) na pik K, vendar imamo še vedno dva potencialna izgubna križa. Kot ponavadi v takšnih primerih poskusimo z eliminacijo. Po odmetu srca na pik K porežemo srce v roki, gremo z adutom na mizo, porežemo zadnje srce in gremo še z enim adutom na mizo ter odigramo pik 9. Če je T pri Westu, bomo odmetali križa iz roke in West bo eliminiran. Prinesti bo moral križa izpod K ali pa enega od majorjev, ki ga bomo porezali na mizi in iz roke odmetali še drugega križa.

Seveda je lahko pikova T pri Eastu in je le-ta dovolj zbran, da pokrije 9 z mize z T. V tem -najbolj neugodnem primeru- imamo še tretjo možnost. Porežemo pika in odigramo križ do A in mali križ. Če ima West K in samo še eno nižjo karto v križu, bo eliminiran. Dober igralec na Westu bo v tem primeru verjetno odigral K že na prvo karto, tako da bomo igro naredili. Zanimivo vprašanje se pojavi, kako odigrati, če West na prvega križa vrže T. Ali ima KT (vzeti moramo z A) ali KJT (Westu pustimo vzetek in ga s tem eleminiramo). Če smo ta dan razpoloženi, se bomo prav odločili...

Še karte pri nasprotnikih: W (QJ83, AJT64, 63, KJ) in E (T7632, 987, -, T9865).