♠ J764

 ♥ 53

 ♦ 72

 ♣ AK963

   
W 3    E
   

 ♠ T

 ♥ K97

 ♦ AQJT94

 ♣ QJT

 

LICITACIJA:

 N
 
   1 
 1 
 1 BA  p  2   2 
 p  2   3   
       
       
       
       

ATAKA: ♠K in ♠A

 

 West napade pik K in nadaljuje s pik A.

 

{slider=NAMIG |closed}

 Kako čim bolj varno zagotoviti devet vzetkov?

{slider=REŠITEV}

Igre ne bomo naredili le, če nam nasprotnika vzameta pika, tri srca in karo. To se lahko zgodi, če vzame East adutski vzetek, ko na mizi ni več adutov in nam prinese srca skozi K v roki.

Najelegantnejši način, da to preprečimo je, da po pik rezanju igramo karo Q iz roke. V primeru, da je karo K pri Eastu, nam lahko sedaj nasprotnika vzameta le dve srci, za tretjega poskrbi adut na mizi. V primeru, da nam nasprotnika karo Q nočeta vzeti, gremo s križem na mizo in odigramo karo impass (na vsak način se želimo izogniti temu, da bi East prinesel srca). Edina nevarnost, da igre ne izpolnimo je, da ima East četrtega adutskega K. V tem primeru lahko kontrakt še vedno naredimo, če ima East vsaj tri križe. Po karo A bomo namreč odigrali križe in na četrtega iz mize odmetali srce iz roke.

Pri tako načrtovani igri je najbolj pomembno to, da nobena druga igra ne zagotavlja kontrakta, če so karte razdeljene tako kot so v diagramu, prav tako pa bomo vedno naredili obljubljenih devet vzetkov, če so aduti pri nasprotnikih 3-2 ali pa ima West single križa in tri adute.

Pri odigravanju pa gre pra za to: v čim več primerih razdelitve kart pri nasprotnikih izpolniti napovedani kontrakt.

Karte pri W: AKQ52, AT862, 5, 84 in E: 983, QJ4, K863, 752.