♠ A6

 ♥ KJ653

 ♦ K63

 ♣ 654

   
W 3 BA   E
   

 ♠ K854

 ♥ Q

 ♦ A94

 ♣ AK832

 

LICITACIJA:

 N
     1 
 p
 1   p  1   p
 2 ♦ (4.barva forcing)  p  3 BA  
       
       
       
       

ATAKA: ♣ Q

 

 West napade križ Q, East odmeče karo.

 

{slider=NAMIG |closed}

Napovedana igra je na tako "trhlih nogah", da moramo najti razdelitev kart pri nasprotnikih, ki nam bo -ob pravilni igri- omogočila ugoden razplet.

{slider=REŠITEV}

Ni časa za obupavanje nad tem, da East nima križa. Raje poiščimo linijo, ki nam omogoča izpolnitev kontrakta. Edina barva za razvoj dodatnega vzetka je srce. Vendar pa za -tudi ob najugodnejši razdelitvi barve pri nasprotnikih (4-3)- potrebujemo tri vhode na mizo. Teh pa nimamo. Ali pač?

Če je pri Westu natanko srce As v tretje, lahko igro vseeno izpolnimo. Skriti vhod na mizo pa je srce kralj. Po tem, ko smo vzeli križ napad v roki, igramo srce damo in jo prevzamemo s kraljem ter igramo malo srce. Na primer, da ga vzame West in nadaljuje s križem. Zopet vzamemo v roki, gremo s pikom na mizo in igramo še eno malo srce, ki ga mora West vzeti z A. Na mizi imamo sedaj dva visoka srca in vhod v kari. Vse, kar West lahko vzame, sta dva križa (seveda križev iz roke nismo odmetavali na srca, sicer bi nam West lahko vzel tri in bi igro padli), ostalo pa je naše. S tremi srci in po dvema vzetkoma v ostalih barvah smo naredili obljubljenih devet.

Angleži temu načinu razmišljanja, ko moramo upati na ugodno razedlitev kart pri nasprotnikih za izpolnitev kontrakta, pravijo "wishful thinking".

Še karte pri nasprotnikih: W J72, AT9, T8, QJT97 in E QT93, 8742, QJ752, -.