♠ 62

 ♥ 52

 ♦ J753

 ♣ KJ982

   
W 3 BA   E
   

 ♠ AQJ73

 ♥ AQ

 ♦ AT4

 ♣ QT7

 

LICITACIJA:

 N
     2 BA
 p 
 3 BA      
       
       
       
       
       

ATAKA: ♥ J

 

 West napade srce fanta.

 

{slider=NAMIG |closed}

Ker 4 vzetki v križu niso dovolj, se lotimo razvoja pika. 

{slider=REŠITEV}

Če preštejemo gotove vzetke, pridemo hitro do zaključka, da bomo potrebovali vsaj dva vzetka v piku. To pomeni, da mora biti pik kralj pri Eastu, saj nam bodo sicer nasprotniki, ki so korak pred nami, vzeli pika, križa in vsaj 3 srca.

Če torej potrebujemo pik kralja pri Eastu, da napovedano igro izpolnimo, potem je najbolje, da si mislimo, da je res pri Eastu. Temu načinu (pozitivnega) razmišljanja pravijo Angleži "wishful thinking".

Ker nam nasprotniki lahko križa spustijo dva krat (če je As v tretje) in tako te barve tako ali tako ne moremo razviti (saj nimamo potrebnega stranskega vhoda na mizo), uporabimo dva vhoda v križu na mizo za pik impass. Dva vhoda potrebujemo, če ima East štiri pike s kraljem. Tako bomo naredili po dva vzetka v križu in srcu, enega v kari in štiri v piku. Če nasprotnika vzameta prvega ali drugega križa, potrebujemo le dva pik vzetka (v tem primeru bi verjetno naredili celo deset štihov).

Po srce napadu torej odigramo križa do devetke, pik impass, križ do fanta, ponovimo pik impass, potegnemo še pik Asa in če je pik razdeljen vsaj 4-2, imamo igro v žepu.

Še karte pri W: 94, JT973, K862, 43 in E: KT85, K864, Q9, A65.