♠ J53

 ♥ AQ

 ♦ AK8542

 ♣ 62

   
W 3 BA   E
   

 ♠ AT42

 ♥ KT

 ♦ 73

 ♣ KQJ75

 

LICITACIJA:

 N
     1
 p 
 1  p  1  p
 2 (4.barva forcing)  p  3BA  
       
       
       
       

ATAKA: ♥5

 

 West napade srce 5.

 

{slider=NAMIG |closed}

 /

{slider=REŠITEV}

Če preštejemo gotove vzetke, vidimo, da jih imamo le pet. V katerem minorju razviti potrebne štiri?

Kljub temu, da je razdelitev 3-2 v karah bolj verjetna kot 3-3 v križu, naše igre le z razvojem kare ne bomo naredili, saj bo nasprotnik prej razvil svoje vzetke v srcu, mi pa bomo med tem naredili le osem vzetkov.

Torej je potrebno najprej iskati vzetke v križu. Ko vzamemo srce napad z damo, igramo takoj križa in lahko so križi pri nasprotnikih razdeljeni tako, da pridemo do križ vzetka, čeprav barva ne razpade 3-3. Če ima namreč East četrtega asa (kot v diagramu), potem nam ne sme takoj vzeti križa, saj potem v tej barvi naredimo šriri štihe.

Po križ vzetku našo pozornost zopet preusmirimo na karo, ki morda razpade 3-2 (zelo verjetno). Ker nasprotniku ne smemo pustiti vzetka, dokler ne vemo nič o razdelitvi kar, odigramo obe visoki kari. Če sta oba nasprotnika sledila -kot v diagramu- imamo igro že v žepu, saj nasprotnikoma prepustimo vzetek v kari, vhod po visoke kare pa imamo v srcu.

V primeru, da kara ne razpade ugodno, se vrnemo na križa. Igro bomo potem vseeno izpolnili, če so križi razdeljeni 3-3 ali pa je as v dvoje pri Eastu.

Še karte W: K86, J9754, QT6, T3 in E: Q97, 8632, J9, A984