♠ KJ8

 ♥ AQ3

 ♦ 742

 ♣ KQ96

   
W    E
   

 ♠ -

 ♥ KT65

 ♦ AQ6

 ♣ AJ8753

 

LICITACIJA:

 N
     1 
 p
 2 ♣ (močno)  2   p   4 
 p (forcing)  p  5 ♠ (1.kontrola)  p
 6       
       
       
       

ATAKA: ♠ T

 

 West napade pik T, East pokrije J z Q.

 

NAMIG

Če so aduti razdeljeni 2-1, lahko slam vedno naredimo (čeprav je pik 9 pri E!).

REŠITEV

Glede na to, da je pik 8 na mizi, je verjetno marsikdo prišel na idejo, da eliminira Westa: pik T pokrijemo s J in porežemo Eastovo damo, odigramo adute, s pik kraljem izbijemo Eastu asa, ki ga porežemo v roki, odigramo vsa srca in v kolikor ne razpadejo, zadnjega porežemo na mizi, odigramo pik 8, na katero odmečemo karo iz roke in West je eliminiran. Ali bo prinesel karo v našo AQ ali pa s pikom omogočil rezanje na mizi in odmet še druge kare iz roke.

Igra je sicer elegantna, vendar pa ni sto odstotna. Ni namreč povsem gotovo, da ima West res pik devetko. Lahko bi se celo zgodilo, da je prebrisani West napadel izpod pik asa.

Vendar pa lahko ob 2-1  razdelitvi adutov pri nasprotnikih, igro vedno naredimo, ne glede na to, kako so razdeljeni piki pri nasprotnikih.

Porežemo namreč vse tri pike, potegnemo adute, odigramo dva visoka srca in igramo tretjega iz mize proti KT v roki. Če East ne sledi, odigramo K in T, na katero odmečemo iz mize eno karo in West je v podobnem položaju kot prej; ali bo odprl karo ali pa bomo porezali v roki in odmetali še drugo karo z mize.

Če East sledi tretjemu srcu iz mize, bomo impassirali z desetko. Če West nima srca, bomo odmetali z mize eno karo na srce kralja in s karo imapassom poskusili narediti prekovzetek. V kolikor West srce desetko vzame s fantom, je zopet eliminiran. En vzetek nam bo dal s svojo vrnitvijo, eno karo bomo pa odmetali na srce kralja.

Še karte W: T764, J97, KJ93, T4 in E: AQ9532, 842, T85, 2.