♠ QT

 ♥ Q8762

 ♦ KJ2

 ♣ KJ4

   
W 6    E
   

 ♠ A4

 ♥ AJ953

 ♦ A94

 ♣ AQ8

 

LICITACIJA:

 N
     1 
 p
 4   p  6   
       
       
       
       
       

ATAKA: ♥ 4

 

 West napade srce, East igra kralja.

 

NAMIG

 Čim bolj optimalno moramo skombinirati igro v piku in kari.

REŠITEV

Kljub deset-kartnemu fitu in mnogim točkam, ki jih imamo, smo šele čez prvo oviro: ujeli smo adutskega kralja. Mimo grede, v kolikor bi aduta morali igrati sami, je pravilna igra dama iz mize, saj se tako zavarujemo proti trem adutom pri Eastu.

Pa se vrnimo k naši igri.

Ena možnost je impass v kari, kar pomeni 50-odstotni uspeh.

Malo bolje je, da po adutih eliminiramo križe in odigramo dve visoki kari. Če dama ni padla, damo nasprotnikoma vzetek v kari. Kdor koli bo že vzel s karo damo, bo moral odpreti pika in morda nam bo sreča mila.

Upam, da ste našli najboljšo igro. Potem, ko smo potegnili adute in eliminirali križe, odigramo pik asa in še enega pika. Če vzame East, smo igro že naredili (ali bo odprl karo ali pa vrnil eno od ostalih dveh barv, ki jo bomo rezali na eni strani, na drugi pa odmetali karo). Če vzame West, pa tudi še ni vse izgubljeno. Westova edina možnost je, da vrne karo, na katero igramo malo iz mize. V primeru, da igra East malo karo ali damo, smo igro že naredili. Če pa igra desetko, vzamemo z asom v roki in igramo karo impass do fanta.

Padli bomo torej le, če so tri ključne karte pri nasprotnikih razdeljene na točno en način: pik kralj pri Westu (ki ni single) ter karo dama in desetka pri Eastu (in seveda, da nasprotnika v obrambi nista naredila napake). V vseh ostalih primerih (pribl. 88%) bomo igro naredili.

Še karte W: K862, 4, Q873, T976 in E: J9753, KT, T65, 532.