♠ A754

 ♥ J

 ♦ QT83

 ♣ KT98

   
W 3 BA   E
   

 ♠ J3

 ♥ AQ7

 ♦ K5

 ♣ A75432

 

LICITACIJA:

 N
     1 BA
 2 
 kontra (take out)  p  3   p
 3   p  3 BA  
       
       
       
       

ATAKA: ♥ T

West napade srce desetko, East igra dvojko. 

 

 

NAMIG

 Križi so pri nasprotnikih razdeljeni 2-1.

REŠITEV

Če križi pri nasprotnikih niso razdeljeni 3-0, imamo igro vedno narejeno. Vendar moramo biti vseeno previdni. Zaradi visokih križev na mizi, ne bomo mogli v roko, če je karo as pri Westu. Da prebrodimo to neugodnost, obstajata dva enakovredna načina.

Prvi je, da po tem, ko smo vzeli srce fanta, igramo karo damo iz mize. Če kateri od nasprotnikov vzame, imamo s karo kraljem vhod v roko po visoke križe. Na ta način naredimo pika, dva srca, karo in šest križev. Če nasprotnika karo spustita, jima takoj prepustimo vzetek v križu. V najslabšem primeru nam lahko sedaj vzameta še tri kare - preverite (podobno je, če nam karo vzameta takoj in karo vrneta). Potem bomo odigrali križ kralja in asa, zadnjega motečega križa iz mize pa odmetali na srce asa. Naredili bomo torej pika, dva srca, karo in pet križev.

Drugi način, ki je verjetno enostavnejši, je, da vzamemo srce napad z damo v roki in takoj odigramo majhno srce, na katerega odmečemo enega od obeh motečih križev iz mize. Drugega bomo odmetali ob prvi priložnosti na srce asa in tako izpolnili napovedano igro z enim pikom, dvema srcema in šetimi križi.

Še roki W: K86, KT9865, A72, J in E: QT92, 432, J964, Q6.